Popis
Náš kakaový prášek pochází z kakaových bobů, které se pěstují v Peru a Dominikánské Republice .
Kakaový prášek vzniká studeným lisováním surových, organických kakaových bobů do lisovaného koláče, který odděluje olej od bílkovin a vláken. Teploměr s vysokou přesností sleduje proces, takže teplota nikdy nesmí překročit 48 °C a je obvykle 40°C. Všechny ostatní kakaové prášky jsou vystaveny teplotám až 140 °C! Zbývající suchý koláčový materiál je potom studeně mletý a jemně mletý, takže se stanou hotovým výrobkem jen ty nejlepší, nejvíce bio-dostupné sur ov&eacut e; částice kakaa. To umožňuje maximální trávení a absorpci antioxidantů.
Kakao je neuvěřitelně bohatý na hořčík a je nejpravděpodobnějším zdrojem číslo jedna pro tento základní minerál. Dalšími důležitými minerály přítomnými v kakaovém materiálu jsou vápník,
zinek, železo, měď, síra, hořčík a draslík. Kakaové boby také obsahují více antioxidačních flavanoidů než jakékoliv jiné testovan&eac ute; pot raviny včetně borůvek, červeného vína a zeleného čaje. Ve skutečnosti studie ukázaly, že kakao má více než dvakrát více antioxidantů než červené víno a třikrát více než zelený čaj.
Surové kakao obsahuje mnoho látek, které zlepšují tělesnou a duševní pohodu včetně alkaloidů, bílkovin, hořčíku, beta-karotenu, leucinu, kyseliny linolové, lipázy, lysinu. Obsahuje také některé neurotransmitery, jako je dopamin a anandamid, což je takzvaná blissov&aacu te; ;chemie spojená s pocity zamilování. Surový kakao také obsahuje theobromin, který je účinný ve srovnání s kofeinem.