Bio Cocoa

60

Bio Cocoa

100g – Dárkové balení plechovka

Složení:

100% bio kakaový prášek

Nutriční hodnota:

Energetická hodnota 1560k – 367 kcal

tuky 21g z toho nasycené mastné kyseliny 12,8g

sacharidy 46,5g z toho cukry 0,9g

bílkoviny 19,5g

sůl 300mg

 

 

Zrušit výběr
Katalogové číslo: - Kategorie: , Štítek:

Popis

Náš kakaový prášek pochází z kakaových bobů, které se pěstují v Peru a Dominikánské Republice .

Kakaový prášek vzniká studeným lisováním surových, organických kakaových bobů do lisovaného koláče, který odděluje olej od bílkovin a vláken. Teploměr s vysokou přesností sleduje proces, takže teplota nikdy nesmí překročit 48 °C a je obvykle  40°C. Všechny ostatní kakaové prášky jsou vystaveny teplotám až 140 °C! Zbývající suchý koláčový materiál je potom studeně mletý a jemně mletý, takže se stanou hotovým výrobkem jen ty nejlepší, nejvíce bio-dostupné sur ov&eacut e; částice kakaa. To umožňuje maximální trávení a absorpci antioxidantů.

Kakao je neuvěřitelně bohatý na hořčík a je nejpravděpodobnějším zdrojem číslo jedna pro tento základní minerál. Dalšími důležitými minerály přítomnými v kakaovém materiálu jsou vápník,

zinek, železo, měď, síra, hořčík a draslík. Kakaové boby také obsahují více antioxidačních flavanoidů než jakékoliv jiné testovan&eac ute; pot raviny včetně borůvek, červeného vína a zeleného čaje. Ve skutečnosti studie ukázaly, že kakao má více než dvakrát více antioxidantů než červené víno a třikrát více než zelený čaj.

Surové kakao obsahuje mnoho látek, které zlepšují tělesnou a duševní pohodu včetně alkaloidů, bílkovin, hořčíku, beta-karotenu, leucinu, kyseliny linolové, lipázy, lysinu. Obsahuje také některé neurotransmitery, jako je dopamin a anandamid, což je takzvaná blissov&aacu te;  ;chemie spojená s pocity zamilování. Surový kakao také obsahuje theobromin, který je účinný ve srovnání s kofeinem.

Další informace

Hmotnost -
Balení dobrot

100g (dárkové balení plechovka)